Vill du ha en coach via Trygghetsfonden TSL?

Trygghetsfonden TSL är en kollektivavtalad omställningsförsäkring som startades 2004. Syftet är att underlätta för de anställda, företag och fack om företaget tvingas säga upp personal på grund av arbetsbrist. Ambitionen är att du som blir uppsagd inte ska bli arbetssökande alls utan gå direkt från anställning till anställning.

Vem kan få jobbcoach via TSL?
Du kan få stöd i att söka jobb om företaget som du blivit uppsagd från har ett kollektivavtal med ett LO-förbund. Din arbetsgivare eller den fackliga representanten på din arbetsplats vet om ni har ett avtal. Vilken trygghetsorganisation verksamheten tillhör styrs av det kollektivavtal som gäller på arbetsplatsen. Du behöver inte vara medlem i facket för att få omställningsstöd.

Vad ingår?

– Kompetenskartläggning

Jobbcoachen och du hjälps åt att tillsammans kartlägga din situation och vad det är du kan. Det är ofta svårt att själv komma på vad man är bra på. Till exempel kan jobbcoachen och du diskutera vad det är du har gjort på ditt tidigare jobb och skriva ner det på ett sätt så att andra kan förstå. När du kartlägger din egen kompetens tillsammans med en jobbcoach får du ofta bra idéer på vilken typ av jobb det är du ska söka.

– CV och jobbansökan

Jobbcoachen är proffs på att skriva CV, eller meritförteckning, och jobbansökan. Ofta skriver du CV och jobbansökan själv men coachen kan hjälpa dig att förbättra. När du blir kallad till intervju så kan du rådgöra och öva inför intervjun med din coach.

– Information

Jobbcoachen ska kunna informera dig om andra system i samhället som du behöver känna till när du blivit uppsagd. Exempel på sådant är: AGB, A-kassa, Arbetsförmedlingen, kommunala lärcentra, CSN, Försäkringskassan, den statliga lönegarantin (vid konkurser).

– Utbildning

Det ska finnas en direkt koppling mellan utbildningsinsatsen och ett konkret jobb för just dig. Utbildningen får inte inkräkta för mycket på coachningen. Det går alltså inte generellt att säga att en viss summa av beloppet ska gå till utbildning. Exempel på utbildning kan vara konkreta insatser som exell-utbildning, truckkort eller andra insatser som vi vet direkt leder till anställning.

Vill du veta mer om Jobbcoach kontakta ett AlphaCEs kontor i din närhet.

DELA