Kontakter är viktiga

Kontakter är viktiga

Olena har gått Stöd och matchning i Gävle och nu fått ett arbete inom skolan i Gävle kommun. När Olena började på AlphaCE berättade att hennes mål var att arbeta i skolan eftersom hon har erfarenhet av det från sitt hemland.

Jag berättade om Olena för en kontakt inom kommunen, berättar David. Och vi kom överens om att Olena skulle få chans till en intervju. Intervjun gick väldigt bra och Olena fick sedan möjlighet att börja vikariera inom skola.

Hos AlphaCE har Olena fått information om hur hon söker jobb, hjälp med CV och personligt brev och många bra tips från föreläsningar. Mycket framförallt var kontakten med Gävle kommun viktig

När man får ett jobb, även om det är en timanställning, känner man sig säker eftersom man kan använda sina kunskaper och erfarenheter, förklarar Olena. Det är viktigt för mig att träffa arbetskamrater, att få möjlighet att utföra det jobb jag har erfarenhet av. När jag inte hade jobb kändes det som jag befann mig utanför samhället

Idag är Olena tacksam och glad över den hjälp hon har fått av AlphaCE.

Jag vill bara tacka AlphaCE för att jag fick utveckla mig och öka mina möjligheter att få arbete, avslutar Olena. 

Share this Post: