Kungsbacka

Välkommen till AlphaCE i Kungsbacka! Här bedriver vi verksamhet för dig som är arbetssökande samt vuxenutbildning.

Vuxenutbildning

AlphaCE bedriver gymnasiala kurser inom handel och administration. Vi erbjuder kurser och utbildningar med varierande längd och inriktning. Samtliga kurser och utbildningar erbjuds med flexupplägg vilket ger dig möjlighet lägga upp dina studier efter dina villkor.

Vi erbjuder både lärarledda genomgångar samt handledning vilket utgör ett bra stöd för lärandet. De ges på fasta schematider. Undervisningen har ett varierat innehåll med bland annat föreläsningar, gruppdiskussioner, fallbeskrivningar och praktiska övningar. Du utvecklas individuellt och i samspel med andra.

Antalet genomgångar kan variera från en till flera gånger per vecka beroende på kurs. Du har en mycket nära kontakt med din lärare vilket innebär att det också finns många möjligheter till individuella och flexibla lösningar. I de mer yrkesinriktade utbildningarna ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket betyder att du under en period är på en arbetsplats.

Du har tillgång till vår lättplattform som finns för att underlätta studierna. Lärplattformen är lätt att använda. I den har du kontakt med lärare och andra elever och får tillgång till utbildningsmaterial, studieuppgifter, allmän information, schema etc.

Vi genomför kursstarter fem gånger per år.  Du kan välja att studera med en studietakt på 25, 50, 75 eller 100 procent.  När du börjar dina studier hos oss gör du tillsammans med lärare upp en individuell fördjupad studieplanering. I planen utgår vi från dina tidigare kunskaper och erfarenheter. Du som har erfarenhet från yrkeslivet eller tidigare studier har möjlighet att validera. Vid validering värderas de kunskaper och kompetenser som du har sedan tidigare.

Lokaler

Våra utbildningslokaler ligger centralt i Kungsbacka. Du som studerande har alltid tillgång till skolan under öppettiderna. Det finns utrymme för både självstudier och gruppstudier och du har möjlighet att koppla upp dig på vårt trådlösa nätverk. Här hittar du alla lärare samt personal som kan hjälpa dig med administrativa kursfrågor.

Öppettider

  • Måndag kl 08.30-20.00
  • Tisdag kl 08.30-16.00
  • Onsdag kl 08.30-20.00
  • Torsdag kl 08.30-16.00
  • Fredag kl 08.30-14.30

Varmt välkommen på besök!

Rektor

Martina Johansson
073-535 79 86
[email protected]

Verksamhetsansvarig

Magnus Johansson
076-324 56 62
[email protected] 

Adress

Kompetenscentrum
Södra Torggatan 16
434 30 Kungsbacka

Share this Page: