SFI Falun

SFI med fokus på arbetsmarknad

AlphaCE hjälper människor in på arbetsmarknaden. Vi har en tydlig affärsidé och koppling till arbetsmarknaden. Många av våra samtalsövningar och studiebesök kommer att vara arbetsmarknadsinriktade. Vår ambition är att AlphaCE ska bli ett alternativ för dig som antingen vill läsa sfi på heltid eller som parallellt vill arbeta eller kombinera sfi med andra studier. Vi satsar målmedvetet på att lärandet ska ske i mindre grupper.

Kurser

Studieväg 1: kurs A, B, C och D
Studieväg 2: kurs B, C och D
Studieväg 3: kurs C och D

SFI, studieväg 3
kurs C – nybörjarkurs
kurs D – fortsättningskurs

Undervisningen bedrivs i klassrum 15 timmar per vecka, måndag – fredag kl 9.00 – 12.00.

Vi startar nya kurser första måndagen varje månad.

Har du arbete vid sidan av studierna, eller andra hinder för att delta i undervisningen, kan vi sätta ihop ett flexibelt schema som passar just dig.

Sfi och lokalvård

Vi erbjuder dig som läser Sfi på studieväg 2 att kombinera dina studier i svenska med en yrkesutbildning inom lokalvård. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom yrket lokalvårdare.

Lokalvårdare är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats och städuppdragen kan variera från dag till dag. Som lokalvårdare kan man arbeta med städning på flera olika platser såsom kontor, skolor, industrier och butiker men även städning av bussar och byggarbetsplatser samt hemma hos privatpersoner.

Utbildningen kan leda till SRY yrkesbevis för städservice och hemservice.

Under utbildningen kombinerar du studier i svenska med gymnasiala yrkeskurser. I utbildningen ingår också praktik eller arbetsplatsförlagt lärande.

Våra lokaler

Undervisningen bedrivs i våra lokaler som ligger centralt i Falun. Utöver klassrum och grupprum finns det tillgång till lunchrum med kylskåp och mikrougn.

Adressen är Vattugränd 3.

Studiebesök

Är du nyfiken på hur det är att studera hos oss på AlphaCE är du alltid välkommen till oss på studiebesök. Då träffar du lärare och elever som kan berätta mer om hur det är att studera på AlphaCE.

Rektor

Martina Johansson
073-535 79 86
[email protected]

Verksamhetsansvarig

Lovisa Karlsson
076-000 89 88
[email protected]

 

Share this Page: