SFI Falun

SFI med fokus på arbetsmarknad

AlphaCE hjälper människor in på arbetsmarknaden. Vi har en tydlig affärsidé och koppling till arbetsmarknaden. Många av våra samtalsövningar och studiebesök kommer att vara arbetsmarknadsinriktade. Vår ambition är att AlphaCE ska bli ett alternativ för dig som antingen vill läsa sfi på heltid eller som parallellt vill arbeta eller kombinera sfi med andra studier. Vi satsar målmedvetet på att lärandet ska ske i mindre grupper.

Kurser

Studieväg 1: kurs A, B, C och D
Studieväg 2: kurs B, C och D
Studieväg 3: kurs C och D

SFI, studieväg 3
kurs C – nybörjarkurs
kurs D – fortsättningskurs

Undervisningen bedrivs i klassrum 15 timmar per vecka, måndag – fredag kl 9.00 – 12.00.

Vi startar nya kurser första måndagen varje månad.

Har du arbete vid sidan av studierna, eller andra hinder för att delta i undervisningen, kan vi sätta ihop ett flexibelt schema som passar just dig.

Sfi och lokalvård

Vi erbjuder dig som läser Sfi på studieväg 2 att kombinera dina studier i svenska med en yrkesutbildning inom lokalvård. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom yrket lokalvårdare.

Lokalvårdare är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats och städuppdragen kan variera från dag till dag. Som lokalvårdare kan man arbeta med städning på flera olika platser såsom kontor, skolor, industrier och butiker men även städning av bussar och byggarbetsplatser samt hemma hos privatpersoner.

Utbildningen leder till SRY yrkesbevis för städservice och hemservice.

Under utbildningen kombinerar du studier i svenska med gymnasiala yrkeskurser. I utbildningen ingår också praktik eller arbetsplatsförlagt lärande.

Högskolespåret – Sfi i kombination med gymnasiekurser

På AlphaCE kan du som studerar Sfi studieväg 3 kombinera dina studier i svenska med att läsa engelska, samhällskunskap och/eller matematik på gymnasienivå. Denna utbildning vänder sig till dig som har en högskoleutbildning från ditt hemland och vill komplettera din tidigare utbildning för att få grundläggande högskolebehörighet i Sverige. Du får betyg på gymnasienivå.

Utbildningen kommer i största möjliga mån att individanpassas efter dina behov och förutsättningar. Det betyder att du tillsammans med oss tar fram din egen studieplan där du kan fokusera på det du behöver för att klara studierna.

Du kan välja mellan kurserna Engelska 5 och 6, Matematik 1,2 och 3 samt Samhällskunskap 1 b. Varje kurs är på 100 poäng.

Du läser Sfi 15 timmar per vecka och kan kombinera med engelska 4 timmar/vecka, samhällskunskap 4 timmar och/eller matematik 4 timmar per vecka.

Våra lokaler

Undervisningen bedrivs i våra lokaler som ligger centralt i Falun. Utöver klassrum och grupprum finns det tillgång till lunchrum med kylskåp och mikrougn.

Adressen är Vattugränd 3.

Studiebesök

Är du nyfiken på hur det är att studera hos oss på AlphaCE är du alltid välkommen till oss på studiebesök. Då träffar du lärare och elever som kan berätta mer om hur det är att studera på AlphaCE.

Verksamhetsansvarig

Thorbjörn Arleroth
 070-000 89 46
thorbjörn.arleroth@alphace.se

Share this Page: