Stöd och matchning

I stöd och matchning hjälper vi dig hitta jobb. Vi möter dig på dina villkor. Vi vet var jobben finns och har många arbetsgivarkontakter. 

Du får hjälp och stöd att hitta de dolda jobben. Hela 8 av 10 jobb syns inte. Därför jobbar vi aktivt med att hela tiden leta efter arbetsgivare med rekryteringsbehov och matcha dessa med våra deltagare.

Vi har ett stort register med arbetsgivarkontakter som har rekryteringsbehov. Vi jobbar både lokalt och nationellt med arbetsgivare, vilket för dig som deltagare leder till studiebesök, praktik, lärlingsplats eller anställning.

Du får hjälp att lära känna dina positiva egenskaper, dina intressen och kunskaper för att kunna skriva ett så bra cv och personligt brev som möjligt.

Vi förbereder oss tillsammans inför ditt möte med arbetsgivaren och ser till att du känner dig redo för din anställningsintervju.

Vi hjälper dig att äga processen genom att planera ditt arbetssökande och sätta upp yrkesmål.

Hos oss får du bland annat:

  • Individuellt stöd
  • Gruppaktiviteter och workshops
  • Tillgång till studiebesök och arbetsgivarkontakter
  • Boken ”Så funkar svensk arbetsmarknad” som studiematerial
  • Ett skräddarsytt upplägg som passar dig

Spår efter behov

Stöd och Matchnings-tjänsten är indelad i fyra olika spår:
Spår 1: Stöd och matchning.
Spår 2: Stöd och matchning med språkstöd.
Spår 3: Förstärkt stöd och matchning. Praktik ingår.
Spår 4: Förstärkt stöd och matchning med språkstöd. Praktik ingår.

Fråga Arbetsförmedlingen efter stöd och matchning

Tjänsten Stöd och matchning är till för dig som söker jobb eller studier och är inskriven på Arbetsförmedlingen. Kontakta Arbetsförmedlingen på https://arbetsformedlingen.se/ eller ring 0771-416 416 och fråga om du har rätt till Stöd och matchning. Välj AlphaCE! Det är Arbetsförmedlingen som avgör om du har rätt till tjänsten. Har du några frågor om tjänsten eller vårt arbete är du varmt välkommen att höra av dig.

Share this Page: