Prövning

Prövning

Om du vill höja eller saknar godkänt betyg i en viss kurs kan du göra en prövning. En prövning på AlphaCE innebär att du får skriftliga instruktioner av aktuell lärare och sedan läser in kursen helt på egen hand.

Vi erbjuder Prövning i

Du kan göra prövning i de kurser som AlphaCE i Solna erbjuder. När din prövningsanmälan blivit godkänd kommer du att kallas till prövningen av ansvarig lärare. Prövningen består vanligtvis av ett skriftligt och ett muntligt prov samt eventuellt en fördjupningsuppgift. Prövningen görs i våra lokaler. Det är i dagsläget inte möjligt att själv välja tidpunkt för prövningen.

  • Prövning erbjuds två gånger per halvår.
  • Du kommer vid ett eller två tillfällen till våra lokaler och gör skriftlig och muntlig tenta på den kurs som du vill pröva.
  • En prövning kostar 500 kr/kurs.
  • Både vid skriftligt och muntligt prov krävs legitimation (fotolegitimation).
  • Avgiften återbetalas inte vid återbud eller om du uteblir från prövningstillfället.

För att få göra en prövning måste du ha fyllt 20 år eller avslutat en gymnasieutbildning. Vi behöver dessutom ett avtal med kommunen där du är skriven för att du skall kunna skriva Prövning hos oss. Du behöver vara skriven i någon av följande kommuner:  Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Vaxholm, Österåker, Täby, Danderyd, Vallentuna, Järfälla, Sigtuna eller Sundbyberg.

Prövningar berättigar inte till studiestöd från CSN.

Prövning kan du bara göra av kurs enligt de kursplaner som började gälla 1 juli 2012, det vill säga nu gällande kurser.

Anmälan gör du genom att fylla i Anmälan-Prövning samt betala in 500:- till vårt bankgiro: 831-2456. Kvitto och ansökan ska sedan lämnas till AlphaCE:s expedition på Kruthusbacken 38 i Solna alternativt mailas till [email protected]. Här finns information att ladda ner om prövning.

Prövningsperioder våren 2020

9-13 mars, sista anmälnings-och betaldag 7 februari.
13-17 april, sista anmälnings-och betaldag 13 mars.

Share this Post: