Rusta och matcha

Rusta och matcha

Genom Rusta och matcha får du individuell hjälp att hitta jobb eller utbildning. Oavsett vilken resa du gör så finns vi med och stöttar dig på vägen mot ditt mål.

Tjänsten Rusta och matcha levererar vi på uppdrag av Arbetsförmedlingen på våra orter i Blekinge. Planen är att tjänsten startar under mars månad.

  • Stöttning hela vägen till jobbet eller utbildningen.
  • Kontakt med arbetsgivare som vill anställa.
  • Möjlighet att få hjälp på distans.

I sökandet av jobb eller utbildning kommer du att få hjälp och stöttning av våra engagerade handledare. Inledningsvis gör ni tillsammans en kartläggning för att planera din väg mot jobb eller utbildning. Under vägens gång stämmer ni av och följer upp kontinuerligt. Grundläggande är minst en träff varannan vecka, där det finns möjlighet att ha några möten digitalt. Utöver individuella möten kommer du och din handledare planera in minst en aktivitet i veckan där syftet är att komma närmare jobb eller utbildning.

Genom vårt nätverk och vår kunskap inom jobbsök kommer du att få träffa arbetsgivare med rekryteringsbehov. Vi förbereder oss tillsammans inför mötet med arbetsgivare och ser till att du känner dig trygg. Du får också hjälp att skapa ansökningshandlingar som speglar den du är och vad du kan erbjuda specifik arbetsgivare.

Om du funderar på att studera hjälper vi dig att hitta rätt utbildning för dig. Du får också möjlighet att träffa erfaren studie- och yrkesvägledare.

Fråga Arbetsförmedlingen efter Rusta och matcha

Kontakta Arbetsförmedlingen på https://arbetsformedlingen.se/ eller ring 0771-416 416 och fråga om du har rätt till Rusta och matcha. Det är Arbetsförmedlingen som avgör om du har rätt till tjänsten. Välj AlphaCE!

Våra solskenshistorier

Månadens medarbetare!

Yohannes har fått uppleva att man får jobba hårt för att komma in på arbetsmarknaden. Efter några år av studier och jobbsökande fick han genom ett fint samarbete med kommunen kontakt med AlphaCEs bemanningsdel som erbjöd honom en tjänst.

Speedintervju → praktik → anställning

AlphaCE anordnade rekryteringsträff och efter speedintervjuer blev Biniyam den utvalda av arbetsgivaren. Det ledde till praktik som nu gått över till anställning.

Irland nästa!

Kristoffer har gått Stöd och matchning på AlphaCE i Gävle och ska inom kort ta flyget till Irland för att börja sitt nya jobb.

Kontakta vår kundtjänst

Via telefon 020-10 44 20, via [email protected] eller via kontaktformuläret.

Share this Post: