Stöd och matchning

Stöd och matchning

Vi har jobbat med Stöd och matchning sedan december 2014 och hjälpt tusentals arbetssökande ut i jobb. Du hittar några av våra solskenshistorier här på hemsidan.

I Stöd och matchning hjälper vi dig hitta jobb. Vi är engagerade och utgår från din situation och ditt behov.

Vi har stor kunskap om var jobben finns, även när det är tufft att hitta jobb på arbetsmarknaden. Vi har ett stort kontaktnät och har löpande kontakt med arbetsgivare som har rekryteringsbehov.

  • Få hjälp att hitta de dolda jobben.
  • Vi har ett stort register med arbetsgivarkontakter.
  • Du får hjälp att lära känna dina positiva egenskaper.

Du får hjälp och stöd att hitta de dolda jobben. Hela 8 av 10 jobb syns inte. Därför jobbar vi aktivt med att hela tiden leta efter arbetsgivare med rekryteringsbehov och matcha dessa med våra deltagare.

Vi har ett stort register med arbetsgivarkontakter som har rekryteringsbehov. Vi jobbar både lokalt och nationellt med arbetsgivare, vilket för dig som deltagare leder till studiebesök, praktik, lärlingsplats eller anställning.

Du får hjälp att lära känna dina positiva egenskaper, dina intressen och kunskaper för att kunna skriva ett så bra cv och personligt brev som möjligt.

Vi förbereder oss tillsammans inför ditt möte med arbetsgivaren och ser till att du känner dig redo för din anställningsintervju.

Vi hjälper dig att äga processen genom att planera ditt arbetssökande och sätta upp yrkesmål.

  • Individuellt stöd.
  • Gruppaktiviteter och workshops.
  • Tillgång till studiebesök och arbetsgivarkontakter.
  • Boken ”Så funkar svensk arbetsmarknad” som studiematerial.
  • Ett skräddarsytt upplägg som passar dig

Stöd och Matchnings-tjänsten är indelad i fyra olika spår:

Spår 1
Stöd och matchning.

Spår 2
Stöd och matchning med språkstöd.

Spår 3
Förstärkt stöd och matchning. Praktik ingår.

Spår 4
Förstärkt stöd och matchning med språkstöd. Praktik ingår.

Fråga Arbetsförmedlingen efter Stöd och matchning

Kontakta Arbetsförmedlingen på https://arbetsformedlingen.se/ eller ring 0771-416 416 och fråga om du har rätt till Stöd och matchning. Välj AlphaCE!

Våra solskenshistorier

Ett jobb betyder så mycket mer än en lön

När ett jobb betyder mer än en lön

Ferhat Kalil har precis fått sitt uppehållstillstånd förlängt tack vare sin anställning. Han jobbar på Café Perrongen i Hudiksvall sedan några veckor, ett café som drivs i samarbete mellan AlphaCE och den ekonomiska föreningen Alla har en plats. Han trivs jättebra och kan tack vare uppehållstillståndet få hit sin fru. Deras lilla bäbis på sju ...

Kontakter är viktiga

Olena har gått Stöd och matchning i Gävle och nu fått ett arbete inom skolan i Gävle kommun. När Olena började på AlphaCE berättade att hennes mål var att arbeta i skolan eftersom hon har erfarenhet av det från sitt hemland. Jag berättade om Olena för en kontakt inom kommunen, berättar David. Och vi kom överens ...

Douglas fick jobb på Coop

Douglas är imponerad av sin handledare

Douglas har haft tjänsten Stöd och matchning hos AlphaCE i Gävle och har nu fått en anställning på nya Coop Tullhuset. ”Det började med att jag fick reda på att Jeanette var butikschef på nya Coop Tullhuset. Jag hade året innan varit med i Coops Pride parad där jag stötte på Jeanette som var trevlig mot ...

Kontakta vår kundtjänst

Via telefon 020-10 44 20, via [email protected] eller via kontaktformuläret.

Share this Post: