Våra solskenshistorier

Vi är stolta när våra deltagare får en anställning, en praktikplats eller lärt sig svenska. Alla dessa fantastiska historier samlar vi på, det är våra Solskenshistorier. De ger hopp, inspiration och stärker vår vision om att alla har en plats på arbetsmarknaden.

Genom sitt arbete blir Ahmad bättre på svenska

Ahmad kommer från Syrien och har sökt jobb i 2-3 år. AlphaCE har hjälpt till att presentera Ahmad för företaget Tolkresurs där han nu har fått en timanställning. Han fortsätter dessutom att utbilda sig inom IT. Genom sitt arbete får han kontakt med nya människor och får möjlighet att utveckla sina kunskaper i svenska språket. ...

Från hemmafru till arbetskamrat

Maritha är 60 år och hon har varit hemmafru i 20 år. Sedan började hon på Stöd och matchning på AlphaCE och efter 2 månader fick hon ett vikariat.

”Han är en riktig handyman” Tony fixar det mesta på Vanbo Herrgård

Har man arbetat som vaktmästare och fastighetsskötare i tjugo år redan är det dumt att sluta nu. Därför tar Tony Brolin chansen att börja jobba på anrika Vanbo Herrgård, en bit utanför Smedjebacken.

Solskenshumör gav jobb på MAX

Selamawit påbörjade sin resa på AlphaCE:s utbildning Grundläggande moduler. Hon erbjöds då en språkpraktik på Ludvikas Statoilstation, som ledde till en anställning med kollegor som uppskattade henne stort.

Nu står Khaled vid operationsbordet igen

Khaled Al Jassem har 15 års yrkeserfarenhet som operationssjuksköterska i Syrien. Idag bor han i Halland med drömmen om att kunna arbeta i Sverige. AlphaCE har hjälpt Khaled till en arbetspraktik på Hallands sjukhus.

Nikson fick jobb på Eriks Fönsterputs

När Nikson Mala kom till AlphaCE´s Stöd & Matchning hade han aldrig haft ett arbete i Sverige och trots att han sökt många arbeten fick han aldrig någon chans att presentera sig för någon arbetsgivare.

Nethy och Feven fick jobb på ReturTex i Avesta

Tisdag den 17 maj var en stor dag för Nethy och Feven som har utbildat sig hos oss på AlphaCE. Här har de fått hjälp med att skriva CV, lära sig den svenska kulturen, stärkt sin självkänsla och mycket mer. I april tog de det stora steget och sökte arbete på det nyöppnade företaget ReturTex ...

Dadir fick jobb på äldreboendet Solgärdet

Dadir kom som ensamkommande flyktingbarn från Somalien för några år sedan och har sedan dess studerat och tagit körkort. Nu är Dadir 22 år gammal och här på AlphaCE fick han hjälp att söka jobb. Han har sökt jobb inom många olika branscher och fått åka på många intervjuer runt om i Dalarna. Det enträgna ...

Från skolbänken till stekoset

I klassrummet grillade han läraren med kluriga språkfrågor. På nya jobbet är det istället burgarna och korven som får se upp. Rommegrillen har nämligen fått en ny mästerkock. 24-årige Mustafa Hijazi från Syrien gick från praktik till jobb innan vi hann säga kebab! När vi åker ut till kiosken för en pratstund med Mustafa – och ...