Våra solskenshistorier

Vi är stolta när våra deltagare får en anställning, en praktikplats eller lärt sig svenska. Alla dessa fantastiska historier samlar vi på, det är våra Solskenshistorier. De ger hopp, inspiration och stärker vår vision om att alla har en plats på arbetsmarknaden.

En lyckad rekrytering

Pontus fick genom AlphaCE kontakt med arbetsgivare och en månad senare blev han anställd. Han får även möjlighet att gå en internutbildning för att bli skiftledare.

Jobb efter två veckor i Stöd och matchning

Två veckor i Stöd och matchning och sedan hade Fatemeh jobb. Med hjälp av sin handledare fick hon snabbt kontakt med en arbetsgivare som kunde erbjuda henne en tjänst.

Tålamod och positivitet i jobbsökandet

Elisa har tillsammans med sin handledare jobbat mot målet att hitta ett jobb. Nu har Elisa fått sitt första jobb i Sverige och trivs jättebra.

Hadeel klarade studier och jobb via AlphaCE

Under sina två år i Sverige har Hadeel studerat klart SFI på AlphaCE och också fått jobb som elevassistent med hjälp av Stöd och matchning på AlphaCE.

Intervjuträning och ny yrkesinriktning ledde till heltidsjobb

Med stöttning av handledare har Christer tagit klivet att testa en ny yrkesinriktning och förbereda sig för anställningsintervjuer. Nu har Christer en heltidstjänst som personlig assistent.

Jag vill göra skillnad i folks liv

Linus ska utbilda sig till lågstadielärare, något han inte visste i våras när han började Stöd och matchning på AlphaCE.

Jobbet gör det möjligt att ta körkort 

Jag är väldigt glad över jobbet och just nu håller jag på och tar körkort, eftersom min ekonomin tillåter det nu. Tills jag får körkort tar jag bussen till jobbet.

Fick hjälp att hitta jobb genom Stöd och matchning

Mikaela har under hela tiden hos oss på AlphaCE varit positivt inställd att det skulle lösa sig. Hon lyckades få kontakt med flera olika arbetsgivare som erbjöd henne jobb.

Fick jobb som lärare genom Stöd och matchning

Lärarjobbet och motivationen för att jobba på en grundskola ökade under tiden hos AlphaCE och programmet Stöd och matchning.