Våra solskenshistorier

Vi är stolta när våra deltagare får en anställning, en praktikplats eller lärt sig svenska. Alla dessa fantastiska historier samlar vi på, det är våra Solskenshistorier. De ger hopp, inspiration och stärker vår vision om att alla har en plats på arbetsmarknaden.

Inga hinder för Evelina

När en kollega på AlphaCE informerade oss om ett företag i Sveg som hade rekryteringsbehov kom Evelina upp som en matchningsbar kandidat.

Två jobb under samma vecka!

Nicholas gick på tre intervjuer under samma vecka och fick två av jobben. 

Glada gänget fick jobb hos skogsföretag

Handledarna i Stöd och matchning på AlphaCE ordnade en rekryteringsträff med ett skogsföretag i Bollnäs där flera deltagare fick presentera sig för arbetsgivaren. När arbetsgivaren såg hur positiva och drivna de var blev alla erbjudna heltidsjobb.

Lärare blir lärare igen

Parvin hade en lärarutbildning i grunden och dessutom vidareutbildning i Sverige. När AlphaCE presenterade Parvin för en skola i Helsingborg blev de väldigt intresserade av hennes kompetenser.

Tedros fick jobb efter en kort praktik

Tedros ville verkligen börja jobba snabbt. Vi kunde hjälpa honom få en praktik som kock och efter en kort praktikperiod resulterade det i jobb.

Tommy gick från industrin till personlig assistent

”Tack gode gud att jobbcoacher finns” säger Tommy som efter 34 år inom industrin omskolade sig till personlig assistent. Han fick efter en tid på AlphaCE jobb på kommunen.

Mehawi blev inspirerad och fixade jobbet själv

Merhawi kom till AlphaCE och visade snabbt framfötterna. En gladare person som fått anställning får man leta efter berättar Susanne, handledare i Stöd och matchning.

ZamZam skulle kunna jobba på hotellet i 100 år

Zemhrat eller ZamZam, som han vill kallas, fick snabbt jobb på hotell efter en kort praktik. Handledarna på AlphaCE hjälpte honom bland annat med CV, personligt brev och kontakter med arbetsgivare.

Louay, Ryad och 2Arenor är alla mer än nöjda

2Arenor AB i Helsingborg har anställt både Louay och Ryad genom AlphaCE.