Våra solskenshistorier

Vi är stolta när våra deltagare får en anställning, en praktikplats eller lärt sig svenska. Alla dessa fantastiska historier samlar vi på, det är våra Solskenshistorier. De ger hopp, inspiration och stärker vår vision om att alla har en plats på arbetsmarknaden.

Från arbetssökande till eget företagare

Jag hade nog inte haft modet att starta företag utan den kunskap och stöttning jag fått från AlphaCE.

Utan AlphaCE skulle jag inte vara där jag är idag

Genom Stöd och matchning på AlphaCE fick Jonathan hjälp att söka ett jobb för att arbeta med marknadsundersökningar. Han fick jobbet i princip samma vecka som han sökt.  ”Den här förändringen innebär att jag får komma ut i samhället och få en inkomst. Jag får vara mer självständig och testa på att arbeta under självständiga former. Jag sitter ...

Inga hinder för Evelina

När en kollega på AlphaCE informerade oss om ett företag i Sveg som hade rekryteringsbehov kom Evelina upp som en matchningsbar kandidat.

Två jobb under samma vecka!

Nicholas gick på tre intervjuer under samma vecka och fick två av jobben. 

Glada gänget fick jobb hos skogsföretag

Handledarna i Stöd och matchning på AlphaCE ordnade en rekryteringsträff med ett skogsföretag i Bollnäs där flera deltagare fick presentera sig för arbetsgivaren. När arbetsgivaren såg hur positiva och drivna de var blev alla erbjudna heltidsjobb.

Lärare blir lärare igen

Parvin hade en lärarutbildning i grunden och dessutom vidareutbildning i Sverige. När AlphaCE presenterade Parvin för en skola i Helsingborg blev de väldigt intresserade av hennes kompetenser.

Tedros fick jobb efter en kort praktik

Tedros ville verkligen börja jobba snabbt. Vi kunde hjälpa honom få en praktik som kock och efter en kort praktikperiod resulterade det i jobb.

Tommy gick från industrin till personlig assistent

”Tack gode gud att jobbcoacher finns” säger Tommy som efter 34 år inom industrin omskolade sig till personlig assistent. Han fick efter en tid på AlphaCE jobb på kommunen.

Mehawi blev inspirerad och fixade jobbet själv

Merhawi kom till AlphaCE och visade snabbt framfötterna. En gladare person som fått anställning får man leta efter berättar Susanne, handledare i Stöd och matchning.