Vuxenutbildning

Vi bedriver vuxenutbildning i små grupper med nära koppling till arbetsmarknaden. Hos oss kan du läsa olika kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt ett några yrkesutbildningar. Många av våra utbildningar kan läsas antingen som klassrumsundervisning eller på distans.

  • Utbildningar som klassrumsundervisning eller via distans.
  • Möjligheter till individuella och flexibla lösningar.
  • Små grupper och tydlig koppling till arbetsmarknaden.

Du som studerande har alltid tillgång till våra skolor under öppettiderna. Det finns utrymmen för både självstudier och gruppstudier och du har möjlighet att koppla upp dig på vårt trådlösa nätverk. Lärare och personal finns på plats för att hjälpa dig. I vår lärportal har du tillgång till studiehandledning, studiematerial och kommunikationsmöjligheter med lärare och elever som läser samma kurs.

De flesta av våra utbildningar kan läsas antingen som klassrumsundervisning eller på distans. Våra lärarledda lektioner utgör ett bra stöd för lärandet och erbjuds på fasta schematider. Du utvecklas individuellt och i samspel med andra. Antalet lektioner kan variera från en till flera gånger per vecka beroende på utbildning. Du har en mycket nära kontakt med din lärare vilket innebär att det också finns många möjligheter till individuella och flexibla lösningar.

Om du läser våra kurser och utbildningar på distans behöver du ha tillgång till en dator med internetanslutning. Du kan få handledning av lärare på plats enligt schema. Läraren har genomgångar/grupphandledning en gång i veckan via webb och finns dessutom tillgänglig för individuell handledning via mail och telefon. I lärportalen har du tillgång till studiehandledning, studiematerial, kommunikationsmöjligheter med lärare och elever som läser samma kurs.

Gymnasial vuxenutbildning

Vill du komplettera din gymnasieutbildning, få dina kunskaper validerade eller kanske byta yrkesbana då är vår gymnasiala yrkesutbildning till för dig.

Engelska 5

Kurskod: ENGENG05. Poäng: 100.

Engelska 6

Kurskod: ENGENG06. Poäng: 100.

Matematik 1b

Kurskod: MATMAT01b. Poäng: 100.

Matematik 1c

Kurskod: MATMAT01c. Poäng: 100.

Matematik 2b

Kurskod: MATMAT02b. Poäng: 100.

Matematik 2c

Kurskod: MATMAT02c. Poäng: 100.

Matematik 3b

Kurskod: MATMAT03b. Poäng: 100.

Matematik 3c

Kurskod: MATMAT03c. Poäng: 100.

Naturkunskap 1a1

Kurskod: NAKNAK01a1. Poäng: 50.

Naturkunskap 1a2

Kurskod: NAKNAK01a2. Poäng: 50.

Naturkunskap 1b

Kurskod: NAKNAK01b. Poäng: 100.

Naturkunskap 2

Kurskod: NAKNAK02. Poäng: 100.

Svenska 1

Kurskod: SVESVE01. Poäng: 100.

Svenska 2

Kurskod: SVESVE02. Poäng: 100.

Svenska 3

Kurskod: SVESVE03. Poäng: 100.

Svenska som andraspråk 1

Kurskod: SVASVA01. Poäng: 100.

Svenska som andraspråk 2

Kurskod: SVASVA02. Poäng: 100.

Svenska som andraspråk 3

Kurskod: SVASVA03. Poäng: 100.

Vi har gymnasial vuxenutbildning i Växjö och Solna.

Grundläggande vuxenutbildning

Behöver du komplettera dina kunskaper för att få möjlighet att studera vidare då är våra grundläggande vuxenutbildningar en möjlighet för dig.

Vi har grundläggande vuxenutbildning i Falun, Solna och Växjö.

Yrkesutbildningar

Vill du ha en utbildning som snabbt leder till jobb då är våra yrkesutbildningar ett bra val för dig.

Ekonomiassistent

Utbildningen till ekonomiassistent är en bred utbildning inom ekonomi, administration och redovisning. Du får lära dig hur de olika administrativa och ekonomiska processerna i företaget fungerar och får grundläggande kunskaper i budgetering, bokslut, lönehantering och datorkunskap.

Vi har yrkesutbildningar i Falun.

Du söker kurserna och utbildningarna digitalt via din kommuns hemsida. Behöver du hjälp med ansökan ta gärna kontakt med oss.