Kategorier
Solskenshistorier

Douglas har haft tjänsten Stöd och matchning hos AlphaCE i Gävle och har nu fått en anställning på nya Coop Tullhuset.

”Det började med att jag fick reda på att Jeanette var butikschef på nya Coop Tullhuset. Jag hade året innan varit med i Coops Pride parad där jag stötte på Jeanette som var trevlig mot mig då. Jag tänkte att jag skulle ge det en chans och gjorde en spontanansökan för att höra om någon typ av personal skulle behövas. Två dagar efter fick jag jobbet.” berättar Douglas.

Douglas handledare David är imponerad av Douglas och hans mod. Spontanansökningar är ett bra sätt att söka jobb på, men det är inte många som vågar ta kontakt med arbetsgivare på det sättet, särskilt inte via telefon eller besök.

”Jag har drivit på Douglas att ta egen kontakt med arbetsgivare och det har säkert inte varit superkul. Men han har sett värdet i det och gjort det ändå. Nu har det givit resultat.” säger David.

Min handledare David har på ren svenska varit sjukt bra, säger Douglas. Han har hjälpt mig på många sätt som att förbättra mitt CV, fått mig se saker jag gjort omedvetet som är bra att kunna använda vid jobbansökningar så jag kunnat förstärka mina starka sidor. Jag har fått mycket hjälp med spontanansökningar och det var till stor hjälp nu när jag hörde av mig till Jeanette och fick en anställning.”

Nu har Douglas fått en anställning på Coop och han har uppskattat sin tid hos AlphaCE.

”Det jag uppskattat nästan mest av allt måste vara att min handledare David även brydde sig om min psykiska ohälsa och hade den i åtanke, stärkte mig mycket som person och det ledde sedan till att jag fick ett jobb. Jag har under min tid på AlphaCE växt som person, blivit av med mycket rädslor och vågar nu mer.”