Fick jobb på Vardaga

Kanittha kommer från Thailand och har bott i Gävle i nästan ett år utan att ha hittat jobb. Men efter att ha gått Stöd och matchning på AlphaCE i Gävle har hon nu fått jobb på Vardaga äldreboende.

”När Kanittha började hos AlphaCE gick vi tillsammans igenom vad hon gjort tidigare och vilka mål hon hade. Kanittha berättade att hon inte hade studerat färdigt SFI och på sikt ville studera till undersköterska. Vi gjorde en plan och det första steget var att ansöka till SFI. Parallellt med studier i svenska tänkte jag att det vore en bra idé om Kanittha fick testa på hur det är att arbeta inom vården”, berättar David som jobbar i Gävle.

Under den första tiden på AlphaCE tog Kanittha eget ansvar över sitt jobbsök, visade drivkraft och hade en bra inställning. Men eftersom hon saknade erfarenhet och kontakter var det svårt att hitta jobb genom vanliga ansökningar.

”Jag märkte på Kanittha att hon verkligen ville ha ett jobb och att hon gjorde sitt bästa för att ordna det på egen hand. Ibland räcker det inte. Jag har kontakt med Vardaga sedan tidigare och ringde upp Gith, chef på Vardaga, för att berätta lite om Kanittha. Jag ville gärna att hon skulle få chansen till en praktik för att lära sig arbetsuppgifterna och visa vad hon kan. Gith gick med på att träffa Kanittha på ett första möte”, berättar David.

Mötet gick bra och Kanittha fick möjlighet att testa på arbetet genom en praktik. Gith berättar att Kanittha var lite blyg i början. Men att hon efter några dagar blev en i gänget.

”Kanittha är en väldigt snäll person som har lätt att lära”, berättar Gith.

David, Kanittha och Gith hade dialog under hela praktiken och det flöt på bra för Kanittha. När praktiken började närma sig sitt slut och tog David kontakt med Gith för en sista avstämning. Gith berättade då att hon tänkte ge Kanittha en timanställning!

”Kanittha är jätteduktig och jag valde att anställa henne därför att hon har lätt för att lära sig, har empati, omtyckt av våra boende och mycket pålitlig. Jag hoppas att hon utbildar sig till undersköterska så hon kan få fast tjänst hos oss”, berättar Gith.

Kanittha är mycket glad över anställningen och är tacksam över den hjälp hon fått på AlphaCE.

”Jag mår mycket bra när jag fick anställningen. ”Jag vill tacka David, utan honom hade jag inte fått det här jobbet. Tack för allting., säger Kanittha.