Från arbetsträning till arbete utan hinder

Therese började på arbetsträning hos AlphaCE i oktober 2018. I november kunde hon börja söka jobb och fick då hjälp i av AlphaCE i tjänsten Stöd och matchning. Redan i januari kunde Therese börja praktisera och nyligen skrev hon på anställning hos företaget SV Hemtjänst där hon just börjat.

”Det går inte med ord att beskriva hur det känns, jag är så tacksam att jag fick chansen och att ni på AlphaCE såg mig och inte rullstolen” säger Therese efter tiden på AlphaCE.

Therese har varit rullstolsburen sedan födseln på grund av en muskelsjukdom. Innan hon kom till AlphaCE hade hon varit inne i ett antal andra arbetsträningsverksamheter, i olika branscher så som affär och förskola. När Therese kom till AlpahCE fick hon börja arbetsträna inom administration.

Karin har varit handledare för Therese under tiden på AlphaCE berättar att hon hade kontakt med företaget SV Hemtjänst, som är startat av Daher, en tidigare anställd på AlphaCE. Daher behövde en administratör och fick genom Karin kontakt med Therese.

”Jag tycker det är fantastiskt att se en person visa sina kunskaper och att en arbetsgivare ser personen. Vad lite som behövs för att göra en så grym skillnad. Jag är så glad för Therese och att Daher ser möjligheterna” berättar Karin.

Hos oss får du bland annat:

  • Individuellt stöd
  • Gruppaktiviteter och workshops
  • Tillgång till studiebesök och arbetsgivarkontakter
  • Boken ”Så funkar svensk arbetsmarknad”
    som studiematerial
  • En årskalender där du kan planera
    ditt liv och din vardag
  • Vi skräddarsyr ett upplägg som passar dig
Share this Post: