Jag mådde skit innan jag fick jobb

Peter är 63 år och hade varit arbetssökande i två år innan han kom till AlphaCE. Eftertvå månader i tjänsten ”Rusta och matcha” på AlphaCE i Gävle lyckades Peter äntligen få ett jobb. David, som har varit Peters handledare, berättar att det var tydligt att han har mått dåligt trots att Peter i grunden är en väldigt positiv och trevlig person. Något som Peter bekräftar.

Jag mådde skit innan jag fick jobbet, jag ville bara dö. Nu är livet roligt igen! berättar Peter.

Peter har många fina egenskaper som arbetsgivare söker efter. David beskriver bland annat att Peter har hög social kompetens och är väldigt framåt. Ändå har det varit tufft för Peter att hitta ett jobb.

Mitt fokus har varit att arbeta utifrån Peters styrkor och sträva mot att han ska komma i kontakt med arbetsgivare så att han får möjlighet att visa det, förklarar David.

Peter beskriver tiden på AlphaCE som fantastisk och känner att han har blivit både sedd och förstådd.

Jag har öppnat upp mig om mitt liv och det gör jag inte med vem som helst. Det finns inga hopplösa lägen. Det gäller bara att vända det negativa och hitta kraft av eländet så löser det sig! avslutar Peter.