Kategorier
Solskenshistoria

Katrin kommer jobba på Alirskolans högstadium i Bollnäs som pedagogiskt stöd.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”large”][vc_column_text]Katrin har bott i Sverige tre år och har just fått sitt första arbete här i Sverige. Hon kommer jobba på Alirskolans högstadium i Bollnäs som pedagogiskt stöd i främst matematik.

– Att få den här chansen att komma in i arbetslivet betyder mycket för mig, jag kommer att få jobba med undervisning vilket jag tycker är väldigt roligt samt få möjlighet att utveckla min svenska, säger Katrin.

I hemlandet Syrien har Katrin tidigare läst på universitet och bland annat jobbat med undervisning i engelska.

Hon började på AlphaCE i Bollnäs i mitten av februari. Hennes handledare Ellinor Lundström beskriver Katrine som en ambitiös tjej med mycket driv och vilja.

– Katrin behövde i första hand få veta mer om hur den svenska arbetsmarknaden fungerar, hur hon skulle hitta lediga jobb, skapa ansökningshandlingar och att praktiskt få träna på intervjuer för att vara väl förberedd inför möten med arbetsgivare, säger Ellinor på AlphaCE.

När Katrin ska summera tiden på AlphaCE beskriver hon att handledaren Ellinor har gett henne många praktiska råd och mycket nyttig information samt varit väldigt positiv och engagerad. Hon säger också att tiden på AlphaCE har gett henne ett bättre självförtroende.

I framtiden vill Katrine vidareutbilda sig till lärare eller socionom.

– Vi önskar Katrin varmt lycka till med nya jobbet och vidare studier, avslutar Ellinor på AlphaCE

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1479″][/vc_column][/vc_row]