Lyckad rekrytering via strategiskt samarbete

Göran är restaurangchef på Sodexo Cytiva i Uppsala. I början av året fick Göran hjälp av AlphaCE att rekrytera Mahmoud.

Jag behövde rekrytera till disken och behövde någon som kunde rycka in där det behövs hjälp. Så jag kontaktade Helene Lejonklint som jobbar på HR Sodexo. Hon sa att jag kunde kontakta AlphaCE och jag fick bra kontakt direkt med Ann Dahlström på AlphaCE, sen var processen i gång.

På grund av pandemin blev det en paus i rekryteringen. Men ganska snart var processen gång igen och då gick det fort. Göran berättar att hans förväntningar i rekryteringen överträffades.

Jag slapp den långa rekryteringsprocessen som AlphaCE tog hand om åt mig. AlphaCE träffade verkligen rätt, berättar Göran. Det är skönt att få hjälp av några som är specialister på rekrytering och jag får tid till verksamheten. Detta samarbete går verkligen också hand i hand med värderingarna utifrån Sodexos CSR arbete.  Mahmoud tycker att jobbet är kul, han är alltid glad och ja då är det lätt att vara chef!”

Mahmoud har jobbat som kock i Syrien och hade läst klart SFI D när han sökte jobbet via AlphaCE.

Jag var kock i mitt hemland så jag ville jobba på en restaurang i Sverige. Efter jag hade träffat Ann på AlphaCE fick jag träffa Göran, det gick bra. Jag fick mitt första jobb i Sverige. Jobbet är varierande och roligt. Vi måste hjälpa varandra i restaurangen och jag får lära mig mer svenska på jobbet! Min chef är bra här!

Rekryteraren Ann Dahlström på AlphaCE kände direkt att Mahmoud var en bra kandidat med rätt kompetens och att detta skulle kunna bli en bra matchning. Han hade också en bra referens. Ann är idag jätteglad att det blev så bra.