Tålamod och positivitet i jobbsökandet

Tålamod och positivitet i jobbsökandet

Elisa har deltagit i Stöd och matchning på AlphaCE. Tillsammans med sin handledare har han jobbat mot målet att hitta ett jobb.
Nu har Elisa fått sitt första jobb i Sverige och trivs jättebra.

Jag är väldigt glad för jobbet som jag fått och det tackar jag er för, säger Elisa.

Elisa flyttade till Sverige från Uganda 2017 och har sökt jobb under de senaste två åren. Genom Stöd- och matchning har han fått hjälp med att utveckla sitt CV och personliga brev, förbereda sig för arbetsintervjuer samt komma i kontakt med intressanta arbetsgivare. Elisa har varit ivrig att hitta ett jobb men fått lära sig att det krävs en del tålamod.

När Elisa först kom till AlphaCE trodde han att han skulle få jobb inom några veckor, men märkte ganska snart att det inte alltid är så enkelt. Det var något vi tillsammans fick jobba för att det skulle hända, berättar handledaren Mattis.

I en rekryteringsträff anordnad av AlphaCE stack Elisa ut med sin positivitet och fick jobbet som betongarbetare.

Elisa är en sådan person som alltid är glad när han kommer in i ett rum och han gör alla runt sig glada. Han har hunnit lära sig riktigt mycket svenska på den korta tid han har varit här och har ett stort engagemang i det han gör. Det har varit jättekul att få hjälpa honom på hans väg framåt, avslutar Mattis.

Vi önskar Elisa stort lycka till!

Share this Post: