63-åring fick jobb på flyttfirma

Christer är 63 år och har gått Stöd och matchning på AlphaCE i Gävle. Han har varit arbetssökande i många år, saknar gymnasial utbildning och körkort. Christer upplevde att det var svårt att hitta jobb och hålla modet uppe.

Det jobbigaste har varit att gå hemma och trampa runt. När det inte händer något. Känslan av att stå still. Ibland har jag nästan givit upp, berättar Christer.

Tillsammans med sin handledare David har Christer fått hjälp att strukturera upp jobbsöket, sätta tydliga mål varje vecka och identifiera rätt arbetsgivare.

Tiden på AlphaCE har varit jättebra och jag har fått många tips. Jag uppskattar allt stöd och pushning från David och alla givande föreläsningar, berättar Christer.

Efter en kort praktik lyckades Christer få anställning på en flyttfirma med varierande arbetsuppgifter som exempelvis magasinering, tunghantering, bärhjälp och städ. Christer är äldst på företaget men det är inget som märks enligt kollegor. Tvärtom.

Det är ett fantastiskt gäng och jag trivs så bra. Det har varit bra från början och jag kände mig jättevälkommen. Jag blev snabbt en i gänget och hamnade verkligen på rätt företag. Jobbet betyder jättemycket för mig, avslutar Christer.