Att våga studera vid 63

Ingela är en nyfiken person som studerat många olika saker tidigare i sitt liv. Hon har en högskoleexamen, men vill gärna ha en kandidatexamen. Det fanns en dröm om att få ut sin examen och därför valde hon att studera med de förmånliga villkor som finns för arbetssökande just nu. Många kanske inte skulle välja att studera när man fyllt 63, men Ingela ser positivt på framtiden och att hon har många år kvar på arbetsmarknaden. Reaktionerna hon fått från omvärlden har varit positiva.

Första moment i idéhistoria fick jag VG på, berättar Ingela stolt. Just nu studerar jag mer än heltid och denna vecka har jag hemtenta på bibeln och religionerna.

Ingela tycker att det är roligt att studera. Hon har genom åren märkt att det ena har lett till något annat. Därför tycker hon inte att det är så viktigt att ha ett mål. Det viktiga är att vara i rörelse.  

Många tycker att man ska ha ett mål. Men för mig är det viktigare att ta ett steg i taget. När man tar ett steg, så får man nya perspektiv och nya möjligheter. Det viktiga är att göra något roligt och att följa sin passion. Det brukar leda till något bra till slut, säger Ingela.

Arbetsmarknaden skriker inte efter idéhistoriker, men Ingela har ändå valt att följa sin passion. Att få ut en examen kommer att underlätta jobbsökandet, då många av de jobb hon söker kräver en examen. Men framför allt tycker Ingela att studierna är stimulerande och roligt.

Att jag kan sitta hemma och studera är ett stort plus. Nu finns ju så många kurser på distans. Jag kommer att vara tacksam när jag är klar. I juni får jag ut min kandidatexamen, avslutar Ingela.