AlphaCE satsar på utsatta målgrupper

AlphaCE satsar på utsatta målgrupper

Pressmeddelande 2019-08-08

Ett bemanningsföretag med fokus på dem som har det tuffast på arbetsmarknaden blir nästa steg för AlphaCE, som gillar att ta sig an utmaningar som andra tror är omöjliga.

AlphaCE 2012 startade med en vision att ”alla har en plats på arbetsmarknaden” och företaget har fått både uppmärksamhet och utmärkelser för sitt arbete med att hjälpa arbetssökande ut i jobb. Strax före årsskiftet lämnade grundaren Maria Mattsson Mähl över vd-rollen till Erik Gustafsson för att kunna fokusera på nya affärsmöjligheter.

Ett av de projekten som hon fokuserat på är det dotterbolag som nu lanseras. Det nya företaget kommer att nischa sig mot dem som står längst från arbetsmarknaden.

 

Vi vet av erfarenhet att många arbetsgivare vill ta ett stort samhällsansvar. Däremot kan det vara svårt att anställa personer som ännu inte talar svenska eller som har en funktionsvariation som kräver extra stöd. Genom att skapa ett nischat bemanningsföretag för dessa målgrupper kan vi underlätta för arbetsgivare som vill göra mer, säger Maria Mattsson Mähl.

 

AlphaCE finns på 24 orter i landet men bemanningsverksamheten kommer initialt att fokusera på Mälardalen. Stephan Rings, affärsområdeschef för verksamheten, är stationerad på AlphaCE:s huvudkontor i Uppsala. Han har gedigen erfarenhet av att starta bemanningsverksamhet och trots att det finns tecken på lågkonjunktur tycker han att det är rätt läge att starta ett bemanningsföretag.

 

Min erfarenhet är att företagen ofta ser över sin affärsmodell i lågkonjunktur. Det blir allt viktigare med hållbarhetsfrågor och samhällsansvar så det är nog helt rätt tajming för den här typen av verksamhet, säger Stephan Rings.

 

Att starta bemanningsverksamhet har inte varit någon självklarhet för AlphaCE. Tvärtom har företaget avböjt förfrågningar genom åren.

 

Med den här tydliga nischen känns det naturligt och rätt för oss. Vi har redan flera intresserade kundföretag, avslutar Maria Mattsson Mähl

 

Kontakt

För mer information kontakta Stephan Rings på telefon 0770-337040 alternativt e-post [email protected]

Share this Post: