Vilja och rätt attityd blev vägen till jobb

Vilja och rätt attityd blev vägen till jobb

Awelkhere kom till Sverige från Eritrea för fyra år sedan och har sedan dess varit arbetssökande. När han började i Stöd och matchning på AlphaCE berättade han för sin handledare David att han inte var klar med SFI, saknade utbildning och inte hade körkort. Men Awelkhere hade en bra attityd och var tydligt med hur mycket ett arbete skulle betyda för honom. Han ville helst av allt arbeta med något praktiskt.

Jag tog kontakt med ett företag som jag trodde Awelkhere skulle passa hos, de reparerar lastpallar. Det visade sig att företaget hade mycket svårt att hitta rätt personal. Jag berättade att jag hade en person med bra attityd och stor vilja att arbeta. Vi kom överens om att Awelkhere redan dagen efter skulle provjobba på företaget, berättar David, handledare i Stöd och matchning.

När Awelkhere har provjobbat klart ringde David företaget för att höra hur de upplevde Awelkhere.

Jag fick då höra att de ville anställa honom på heltid och att han skulle börja redan dagen efter. Jag blev så glad! De har redan berättat det för Awelkhere men på grund av språket hade han inte riktigt förstått att han har fått jobbet. Jag kom överens med arbetsgivaren att jag skulle ringa Awelkhere och förklara detta för honom.

Det var en fantastisk känsla att höra hur lycklig Awelkhere blev, berättar David, handledare i Stöd och matchning.

 

Jag har sökt arbete under lång tid och känt stor stress över att sitta hemma. Jag har fått så mycket hjälp och kommer aldrig glömma min handledare David på AlphaCE. Nu när jag fått jobb känner jag ingen stress, nu känns det mycket bra. Det är ett roligt och bra jobb för mig, berättar Awelkhere.

Share this Post: