Christer gick från arbetssökande till jobbcoach

Christer hade studerat under flera år men hamnade i arbetslöshet efter studierna och började fundera på yrkesbana. Han ville satsa på jobbcoachning eller något liknande yrke. Christer fick möjlighet att själv gå Stöd och matchning på AlphaCE i Ludvika.

– När jag kom till AlphaCE och det var dags för praktik frågade jag direkt om jag inte kunde få praktisera på AlphaCE då jag var intresserad av yrket, har behörighet av det från studier och gillade AlphaCE:s koncept, säger Christer.

Ungefär samtidigt som Christer började praktisera, började antalet deltagare öka och behovet fanns att anställa någon.

– Jag hade inte de bästa oddsen, när jag kom till AlphaCE fanns inte behovet av att anställa någon men så ändrades situationen. Det bevisar att man aldrig ska ge upp, avslutar Christer.

Christer berättar också att det finns fördelar med att själv ha varit i samma situation som de personer han nu ska coacha och hjälpa.

– Från min tid som arbetssökande tar jag med mig en djupare förståelse för hur man tänker om och ibland oroar sig inför framtiden, utanförskap, ensamhet, sämre ekonomi. Hur man funderar kring varför man inte får jobb trots att man söker många. Och funderingar kring utbildning.

Hos oss får du bland annat:

  • Individuellt stöd
  • Gruppaktiviteter och workshops
  • Tillgång till studiebesök och arbetsgivarkontakter
  • Boken ”Så funkar svensk arbetsmarknad”
    som studiematerial
  • En årskalender där du kan planera
    ditt liv och din vardag
  • Vi skräddarsyr ett upplägg som passar dig
Share this Post: