Från dröm till verklighet på några timmar

Niklas blev antagen till en elektrikerutbildning bara några timmar efter att han påbörjat Stöd och matchning hos AlphaCE.

”Jag kände inte till AlphaCE sedan tidigare och är överraskad att det gick så fort. David var väldigt lyhörd under vårt samtal när jag berättade vad jag tänkte och ville. Sen hände det grejer direkt” berättar Niklas.

David, som är handledare på AlphaCE, uppfattade tidigt vad Niklas ville och tog kontakt med utbildningsansvarig för en elektrikerutbildning.

”Jag ville berätta om Niklas och höra om det fanns lediga platser trots att utbildningen redan hade startat. Det första svaret var att det inte fanns, men jag ville inte ge upp så lätt. Jag berättade om Niklas och att han verkligen ville gå utbildningen. Vi fick skicka in en ansökan och gjorde det samma dag”, berättar David.

Några timmar efter att Niklas med hjälp av David hade skickat in sin ansökan kom svaret. Han hade kommit in och fick börja redan dagen därpå.

Vad tänkte du när du fick antagningsbeskedet bara några timmar efter att ha träffat David?

”Jag hade inte så mycket tid för det att sjunka in, allt hände så snabbt. Jag tänkte att jag eventuellt kunde få ett antagningsbesked om några veckor, och var då inställd på ett nej, men blev så överraskad att det kom besked samma dag och att jag dessutom skulle påbörja utbildningen dagen efter. Jag blev väldigt glad” säger Niklas.

Vad betyder den här utbildningen för dig?

”Utbildningen betyder att jag får ett jobb och blir självständig. Bara efter ungefär 1½ år är jag i princip garanterad jobb inom det område jag vill hålla på med” avslutar Niklas.

Hos oss får du bland annat:

  • Individuellt stöd
  • Gruppaktiviteter och workshops
  • Tillgång till studiebesök och arbetsgivarkontakter
  • Boken ”Så funkar svensk arbetsmarknad”
    som studiematerial
  • En årskalender där du kan planera
    ditt liv och din vardag
  • Vi skräddarsyr ett upplägg som passar dig
Share this Post: