Från ovisshet till både jobb och utbildning

När Tobias kom till oss på AlphaCE via Rusta och matcha visste han inte vad han ville göra med sin framtid. Han fick bolla olika alternativ med sin handledare och då blev det tydligt att han ville jobba med något som han har ett intresse för, och inte bara ta ett jobb som råkar finnas ledigt. Ganska snart så började Tobias känna att det var nog studier som var aktuellt för honom.

Efter att ha undersökt vilka kurser som fanns så ville han studera Digital informationsdesign och utvecklingHögskolan i Borås. Trots att han bor i Falun, går det utmärkt att läsa kursen då den är på distans.

Det finns så många kurser man kan söka om man vill och kan studera på distans, säger Tobias.

Tobias sökte till flera kurser, men som tur var så kom han in på sitt förstahandsval. Medan Tobias väntade på att få börja studera fick han jobb hos Postnord där han arbetade fram tills utbildningen startade. I dag har Tobias läst klart en kurs och han känner att han hamnat rätt. När han får frågor om framtiden svarar han.

Jag känner att det är bara att välja och vraka bland det som känns mest intressant på arbetsmarknaden efter att mina studier är klara. Tre år av ekonomisk uppoffring är en droppe i havet för min resterande framtid, avslutar Tobias.