Kategorier
Nyheter

Två nya yrkeshögskoleutbildningar startar i Kunskapscompaniets regi i höst, Tågtekniker och Logistik och transportledare.

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6498″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”6499″ img_size=”full”][vc_column_text]Två nya yrkeshögskoleutbildningar startar i Kunskapscompaniets regi i höst. Det har Myndigheten för Yrkeshögskola, MYH, beslutat. Det handlar om Tågtekniker och Logistik och transportledare.[/vc_column_text][vc_column_text]-Vi har sedan tidigare utbildningar inom tågteknik på Komvux-nivå. Att nu också få utbilda på YH-nivå är glädjande, inte minst för branschen och för Eskilstuna. Utbildningarna inom tågteknik leder till kompetens för underhåll på olika nivåer. Dessa studenter kommer att kunna matchas in mot nya depån på Gredby-området och Mälarbanans etablering, berättar Lars Ollson, vd för Kunskapscompaniet som är en del av AlphaCE-koncernen.

Myndigheten för Yrkeshögskola beviljade i år 525 utbildningar av totalt 1208 ansökningar. Det är ett hårt arbete bakom varje ansökan och Lars Ollson, vd Kunskapscompaniet, menar att samarbetet med det lokala näringslivet i respektive bransch är avgörande för att skapa en bra utbildning.

Kunskapscompaniet har tidigare med framgång genomfört Yrkeshögskoleutbildningar till logistikledare i Eskilstuna och utbildningsmål och upplägg är väl förankrat inom logistik- och transportföretagen.

Båda utbildningarna är studiestödsberättigade och har gymnasieutbildning som intagningskrav. Kursstarter för samtliga utbildningar är hösten 2018 och kurslängden är mellan 1 till 2 år.

Sedan tidigare genomför Kunskapscompaniet två YH-utbildningar: Mättekniker och Verktygsmakare med blått certifikat inom CNC.

Läs mer om nya beviljade YH-utbildningar: https://www.myh.se/Nyhetsrum/Nyheter/2018/Manga-nya-platser-i-yrkeshogskolan/

Läs mer om Yrkeshögskolan: https://www.yrkeshogskolan.se/

Kontakt: Lars Ollson, 070-104 20 71[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1598″][/vc_column][/vc_row]