Kategorier
Solskenshistoria Solskenshistorier

I Gambia arbetade Sulayman med SOS barnbyar, i butik och på hotell. På AlphaCE fick han hjälp att hitta jobb och har redan blivit utsedd till månadens anställda

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”large”][vc_column_text]I Gambia arbetade Sulayman med SOS barnbyar, i butik och på hotell. På AlphaCE fick han hjälp att hitta jobb och har redan blivit utsedd till månadens anställda på sitt nya jobb i Sverige.

Det var i maj 2017 som Sulayman valde AlphaCE i Stöd och matchning för att få hjälp att hitta jobb. Han hade sökt jobb i två år utan resultat men när Anja och de andra i teamet på AlphaCE gav honom chansen till en speedintervju med ISS fick han genast positiv respons. Intervjun ledde till ett sommarjobb på ISS städ och han fick även möjlighet att börja jobba på Harrys i Borlänge. Provanställningen blev en tillsvidareanställning och i november blev Sulayman utsedd till månadens anställda på First Hotel Choice där Harrys ligger.

-Det känns ju underbart att vi som team här i Borlänge har kunnat hjälpa Sulayman till jobb, berättar Anja som är handledare på AlphaCE. Han är en energisk och sprudlande glad person, som arbetsgivare tycks gilla mycket bra!

I arbetet på Harrys ingår servering, disk, städ, matlagning jobb som bartender. Parallellt med sitt arbete på Harrys studerar Sulayman svenska på sfi och har kommit till D-kursen.

 

-Det bästa med jobbet är mina kollegor, att jag har fått en inkomst och att jag har kommit in i det svenska samhället, berättar Sulayman.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1479″][/vc_column][/vc_row]