Kategorier
Solskenshistorier

Lina har precis skrivit på ett anställningsavtal med Max efter att ha gått Stöd och matchning hos AlphaCE i Gävle. Hon var med på en rekryteringsträff som AlphaCE arrangerade tillsammans med Max tillsammans med flera deltagare från AlphaCE. Handledare David och restaurangchefen Dennis diskuterade alla kandidater efter intervjuerna. Dennis bestämde sig för att ge Lina chansen, men eftersom hon saknade erfarenhet inom området inleddes en kortare praktik

– Första dagarna på praktiken var överväldigande. Men jag fick hjälp av alla och alla var trevliga och förstående, berättar Lina.

Att ha kollegor som stöttar och lyfter varandra tycker Lina är det bästa med jobbet. Gemenskapen och att få träffa människor gillar hon och det känns som ett team i köket där alla hjälps åt och berömmer varandra. Det är jätteskönt då jobbet ibland kan vara stressigt.

– Det är roligt att träffa kunderna och ge dem den bästa servicen. Det är som magi att se processen från beställning till att maten blir färdig och lämnas till kunden. Det går så fort, berättar Lina.

Lina tycker att hon har fått bra hjälp hos AlphaCE. Hennes handledare David gav henne möjlighet att komma i kontakt med flera arbetsgivare och hon säger glatt att hon troligen inte hade fått komma iväg på så många intervjuer om hon inte hade haft hjälp.

– Min jobbcoach David var jättebra på att hjälpa mig prova nya saker gällande arbetssökandet, men alltid på ett sätt jag kände mig bekväm med. Som arbetssökande kan det kännas så hopplöst när ingenting händer men på AlphaCE kändes det som att jag aktivt förbättrade mina chanser för varje möte vi hade. Jag är glad att jag hamnade hos dem, säger Lina.

Även Max tycker att samarbetet med AlphaCE har fungerat väldigt bra. De är nöjda med rekryteringsträffen och anser att de har fått bra hjälp med urval och stöd.

– Vi har hittat några riktigt duktiga medarbetare som vi antagligen inte hade träffat om det inte var via AlphaCE. Vi märkte direkt att Lina hade lätt för att lära sig nya saker och mot slutet av praktiken hade hon växt något otroligt och vågade verkligen visa vem hon är, säger restaurangchefen Dennis.

Linas handledare David är nöjd med slutresultatet och har även ett framgångsrecept som han vill dela med sig av.

– Lina har haft en fantastisk attityd och drivkraft hos oss sedan dag ett. Hon har verkligen tagit eget ansvar i sitt jobbsök och visat både vilja och handlingskraft. Det är precis det vi vill se när vi presenterar våra deltagare för arbetsgivare, avslutar David.