Kategorier
Solskenshistorier

Hur gör man om man aldrig har haft en anställning och därför inte har en referens att hänvisa till? Det blev Bodil Frick varse för några veckor sedan då hon blev kontaktad som referens till Ali Sarvari. Bodil driver ett kampsportcenter i Uppsala och lärde känna Ali för tre år sedan. Han kom dit för att träna, men betalningen för träningsavgiften uteblev.

”Jag förstod att det inte fanns några pengar att ta av till just träning och jag tycker att det är bättre att ungdomarna hänger på vårt gym för att träna och hjälpa till, i stället för att drälla runt på stan.” berättar Bodil.

För några veckor sedan sökte Ali ett jobb hos AlphaCE och han behövde en referens. Han lämnade ut Bodils kontaktuppgifter och fick goda referenser.

”Jag sa precis som jag tycker och känner. Jag berättade om de styrkor som jag ser hos den här killen. Det verkar ha lyckats, för han fick jobbet.” säger en stolt och glad Bodil.