Nu får jag äntligen använda min erfarenhet

Nu får jag äntligen använda min erfarenhet

Efter en period på AlphaCE Stöd och matchning i Bollnäs fick Abeddin ett heltidsjobb på hotell. 

”Det är jättebra för livet, alla behöver ett arbete, det går inte att vara arbetslös. Jag har blivit piggare, mer social och stolt över att jag äntligen fått en anställning. Min familj är glada för min skull och det har betytt så mycket för oss, trygghet framförallt. Det här är min första riktiga anställning sen jag kom till Sverige för åtta år sedan.” berättar Abeddin.

På AlpahCE har Abeddin bland annat fått hjälp med kontakter med arbetsgivare, träning inför jobbintervjuer, skriva CV, tränat på svenska språket och lärt sig mer om hur svensk arbetsmarknad fungerar.

”Abeddin har varit mycket aktiv i sitt jobbsökande med siktet på att han ska lyckas. Det kändes så rätt att rekommendera Abeddin för det här jobbet. Hans höga arbetsmoral, tidigare arbetslivserfarenhet och trevliga sätt mot alla. Han värdesätter verkligen att han har hittat ett arbete där han trivs och där han har chansen att utvecklas.” berättar Maria som varit Abeddins handledare på AlphaCE.

Under tiden på AlphaCE fick Abeddin börja med att göra praktik. Det är ett bra sätta att komma i kontakt med en arbetsgivare, där båda får pröva och se att jobbet passar. Abeddins praktik resulterade i att han blev anställd.

”Nu får jag äntligen använda mig av den erfarenhet som jag har från mitt hemland, det känns mycket bra. Min handledare Maria har betytt mycket för mig, hon har verkligen stöttat och trott på mig.” säger Abeddin.

Share this Post: