Praktik gav jobb

Costina har gått Stöd och matchning hos AlphaCE i Gävle och nu har hon fått jobb på Humana!

Costina kommer från Rumänien och har bott i Sverige i 6 år. Hon är inte klar med SFI och har sökt arbete under lång tid. När hon började på AlphaCE uttryckte hon intresse för att arbeta inom vården, ett område hon arbetat inom innan hon flyttade till Sverige. Tillsammans med hennes handledare David skapades en plan som bland annat bestod i att ansöka och fullfölja studier på SFI och försöka hitta en praktikplats inom vården.

Costina fick hjälp att få kontakt med Humana och en praktik ordnades på äldreboendet i syfte att hon skulle få erfarenhet av äldreomsorg i Sverige. Det var också en bra möjlighet att träna svenska språket och öka chanserna att få en anställning anställning. Praktiken pågick i två månader och Costina upplevde tiden som både utvecklande och rolig.

Det var tydligt att Costina växte under sin praktik. Hon blev gladare och fick mer energi. Costina pratade om att hon ville förlänga praktiken redan efter några veckor. Det är ett fint betyg till Humana, säger David.

Det blev dock ingen förlängning av praktiken utan det blev i stället anställning för Costina. Vi tror hon blev nöjd ändå 🙂