Fick jobb på Humana

Evelina har varit arbetssökande i ett år och har efter en kort praktik lyckats få anställning på Humana. På bilden ser vi Evelina som är på väg att göra sin första dag på nya jobbet!

Det känns jättebra att få komma hemifrån, att få göra något på dagarna och tjäna sina egna pengar. Det här jobbet betyder jättemycket för mig, berättar Evelina.

Evelina söker egentligen arbete inom ett annat område men det har visat sig vara mycket svårt att hitta jobb under det senaste året. Då är det viktigt att tänka brett och våga prova något nytt. Det fick Evelina hjälp med av hennes handledare David när hon gick stöd och matchning på AlphaCE i Gävle.

Tillsammans med AlphaCE organiserades en praktik inom vården på Humana, ett område Evelina aldrig arbetat inom tidigare. Syftet med praktiken var att Evelina skulle få möjlighet att prova på ett nytt yrkesområde och förhoppningsvis få tillräcklig kunskap för anställning. 

Praktiken skulle pågå i en månad och Evelina var fast bestämd att hon under denna tid skulle övertyga arbetsgivaren att anställa henne. Det kan vi glatt meddela att Evelina lyckades med. Stort grattis till nya jobbet!