Kategorier
Solskenshistorier

AlphaCE har ett samarbete med Sodexo sedan länge och tack vare jobbcoachen Davids kontakter med Matilda på Sodexo har Simon, som gått Stöd och matchning via Arbetsförmedlingen i Gävle, fått anställning inom lokalvård.

Jag fick ett samtal från Sodexo som berättade att de behövde hjälp med att hitta en lokalvårdare. Vi har många duktiga deltagare hos oss, men jag kom direkt att tänka på Simon. Jag berättade lite om honom och redan dagen efter fick Simon komma på intervju.” berättar David.

Simon tyckte att det var lite nervöst att gå på intervjun, men samtidigt kände han direkt att han hamnat på rätt plats. Efter en kort praktik blev han erbjuden en anställning.

”Sodexo tyckte jättebra om Simon på intervjun och vi kom överens om att börja med en praktik på två veckor då yrkesområdet var nytt för honom. En praktik kan vara ett bra sätt att visa upp vad man kan och prova på ett nytt yrke.” förklarar David.

Även arbetsgivaren är nöjd med samarbetet och rekryteringen.

” Simon har haft en fin utveckling hos oss. Till en början var han avvaktande. Idag är han självgående och kan fatta egna beslut om vad som behövs göras. Simon är noggrann i sitt arbete och stressar inte upp sig trots att vi ibland inom städbranschen jobbar under stressiga förhållanden.” berättar Matilda.

Tiden på AlphaCE har varit väldigt lärorik tycker Simon och han anser att han har fått hjälp att förstå hur en arbetsgivare tänker och vad man ska tänka på inför en intervju. Han trivs väldigt bra på sitt nya jobb.

För mig betyder det här jobbet gemenskap och vänner. Det roligaste är kontakten med kunder och de personer man städar med.” avslutar Simon.