Spontanansökan som gav heltidsjobb

Spontanansökan som gav heltidsjobb

Johanna hade aldrig skickat en spontanansökan tidigare men genom vägledning av sin handledare i Stöd och matchning gjorde hon ett försök. Det resulterade i ett heltidsjobb. 

Allt gick så fort. Kort tid efter min spontanansökan blev jag kallad till intervju. Efter en intervju på 40 minuter blev jag erbjuden anställning och fick skriva på anställningsavtal direkt. Två dagar efter började jag arbeta, säger Johanna.

Johanna har gått Stöd och matchning på AlphaCE i Gävle och bland annat fått stöd i att identifiera sina styrkor, anpassa ansökningshandlingar och förbereda sig inför intervjuer.

Johannas handledare David berättar att det är viktigt att ta initiativ när man söker jobb.

Vänta inte på att företaget du vill arbeta på ska lägga ut en annons. Gör istället en spontanansökan genom att ringa, besöka eller e-posta företaget. Om du har tur är din ansökan vältajmad inför ett rekryteringsbehov, i annat fall har de förhoppningsvis dig i åtanke framöver.

Det är viktigt att din kontakt med företaget sker med kvalité, berättar David. Lägg ner tid på att förbereda dig genom att läsa på om företaget och leta fram rätt kontaktperson. Formulera sedan varför du är intresserad av företaget, lyft dina relevanta styrkor och gör det tydligt för arbetsgivaren vad du kommer att bidra med.

Just det gjorde Johanna och i hennes fall ledde det till en heltidsanställning som hon trivs väldigt bra med.

Det känns jättekul att få jobba heltid måndag till fredag. Trots att jag jobbar 40 timmar i veckan har jag mer energi nu än när jag gick som arbetssökande. Hela livet har blivit så mycket bättre och jag mår så bra. Det är verkligen som natt och dag att gå från arbetssökande till jobb, säger Johanna.

Bra jobbat Johanna, vi hoppas att din historia inspirerar andra till att skicka spontansökningar!

Share this Post: