Kategorier
Solskenshistoria Solskenshistorier

Nancy har bott i Sverige i ett år och studerar på SFI på AlphaCE i Uppsala för att lära sig det svenska språket. C-kursen har hon lyckats med på endast en månad!

Nancy har bott i Sverige i ett år och studerar på SFI på AlphaCE i Uppsala för att lära sig det svenska språket. C-kursen har hon lyckats med på endast en månad och flyttar nu till kurs D som är den sista kursen. Hennes mål i framtiden är att själv bli SFI-lärare.

”För att lyckas måste man kämpa. Visst har det varit lite stressigt, jag har studerat cirka 8 timmar om dagen och jag studerar väldigt hårt varje dag” berättar Nancy.

På fritiden läser hon tidningar på svenska och markerar nya ord som hon sedan slår upp. Hon tränar även svenska tillsammans med sin mamma som också lär sig svenska.

Nancy berättar också att hon är väldigt nöjd med sin utbildning på AlphaCE och rekommenderar den till andra. Efter att hon är klar med kurs D kommer hon fortsätta studera svenska på grundnivå för att sedan kunna läsa in gymnasiet. Därefter kan hon påbörja studierna för att bli SFI-lärare som är slutmålet.

”Nancy är alltid är närvarande, mycket aktiv och hjälper andra elever på lektionen. Vi på skolan håller tummarna för att Nancy ska nå sina mål!” säger Nancys lärare.