Teklu fick jobb i skogen

Teklu arbetar med att röja i skogen mellan Bollnäs och Ockelbo hos Löfgren & Lindström, ett företag som AlphaCE rekryterat till under flera år. Tre veckor efter att Teklu startat Rusta och Matcha deltog han i en rekryteringsträff med Löfgren & Lindström hos AlphaCE i Hudiksvall och han blev anställd strax därefter.

Teklu trivs jättebra med att arbeta i skogen. Det är ett fysiskt hårt arbete och alla klarar inte av det, men Teklu berättar att han har jobbat med röjning tidigare och är van. I hemlandet var Teklu bonde och han arbetade på sin egen gård. I Sverige har han jobbat i skogen åt Bollnäs kommun tidigare. Han är med andra ord van att arbeta hårt.  

För Teklu har det betytt jättemycket att få det här jobbet.

Nu kan jag försörja mig och min familj. Jag är van vida att arbeta. Om jag bara sitter hemma blir jag stressad. Jag känner mig piggare och mår bra när jag arbetar, säger Teklu.

Teklu anser att han har fått jättemycket hjälp av AlphaCE. Innan försökte hanhitta jobb själv, men det gick inte så bra.

När jag kom till AlphaCE fick jag hjälp direkt. Jag är så tacksam, avslutar Teklu.