Valdet fick jobbet som säljare

Valdet är 19 år och tog i studenten i somras, dessutom hade han hunnit ta både körkort och truckkort. Men jobben uteblev och han fick därför möjlighet att gå Stöd och matchning på AlphaCE.

– Det var så kul att få träffa en person som Valdet, han är ung och driven. Han ville verkligen ha jobb! Han hade sökt allt från lager, restaurang, skola och trädgård men behövde hjälp med hur han skulle presentera sig för en arbetsgivare, säger Maryam som är handledare på AlphaCE.

– Valdet hade ett tydligt mål, han ville bli lokförare, men visste att han innan det var tvungen att skaffa sig mer erfarenhet och jobba.

Maryam hjälpte Valdet bland annat med hur han skulle presentera sig, sina kunskaper och styrkor. Han fick också lära sig mer om arbetsmarknaden, bland annat hur det funkar med anställningar och vilka rättigheter man har som anställd.

Till att börja med fick Valdet ett jobb på lager, där jobbade han på timmar, men fick snabbt så mycket jobb att det nästan blev en heltid. Efter några veckor fick han ytterligare ett jobberbjudande, en tjänst som säljare på heltid

– När han kom in efter att ha fått jobbet som säljare fick jag en kram, han sa att han var så glad att han hade fått träffa mig och fått hjälp av oss. Jag kommer aldrig glömma honom, säger Maryam på AlphaCE.

Hos oss får du bland annat:

  • Individuellt stöd
  • Gruppaktiviteter och workshops
  • Tillgång till studiebesök och arbetsgivarkontakter
  • Boken ”Så funkar svensk arbetsmarknad”
    som studiematerial
  • En årskalender där du kan planera
    ditt liv och din vardag
  • Vi skräddarsyr ett upplägg som passar dig
Share this Post: