Waleed ska bli yrkesförare

Waleed har efter en tid som deltagare i Stöd och matchning i Ludvika börjat läsa till yrkesförare på Yrkesakademin. För tillfället har praktik på Schenker.

Waleed är 38 år och sedan 6 år tillbaka lever han med sin familj i Sverige. Trots att han har en ingenjörsexamen inom el från sitt forna hemland Syrien har det varit svårt att få en anställning i Sverige. Efter idogt arbetssökande utan positiva besked började vi titta på utbildningar inom branscher som skulle passa Waleed, berättar hans handledare på AlphaCE.

Vi fann en utbildningen till yrkesförare med integrerad svenska och satte igång sökprocessen som innefattade allt från läkarbesök som krävs för att få körkortstillstånd till att Ludvika kommun skulle bevilja och betala för en plats på utbildningen.

Pernilla Enberg, handledare i Ludvika

För Waleed är det viktigt att arbeta och försörja sin familj. Den inställningen samt hans vilja att prova nya vägar för att komma vidare och nå sina mål har tagit honom dit han är idag. Här är en ”lastbilschaufför in the making” som han uttrycker det själv. Yrkeschaufförer är ett bristyrke, så detta är en bransch med goda jobbutsikter och ett yrke att vara stolt över. 

Att Waleed är stolt ser man på bilden! Stort grattis och varmt lycka till önskar vi på AlphaCE.