Nu kan Åsa planera sin semester

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”large”][vc_column_text]När Åsa under våren 2017 avslutade en tjänst och sökte jobb föreslog hennes handläggare på Arbetsförmedlingen att hon skulle få börja på Stöd och matchning för att få hjälp i sitt jobbsökande. Hon valde AlphaCE som leverantör och fick en tid för det första samtalet.

– När jag träffade Åsa märkte jag direkt att det här var en person med mycket driv och vilja, en frisk fläkt med massor av energi, berättar Lina som är handledare på AlphaCE i Gävle. Självklart skulle vi hjälpa henne. Min kollega Christian som är Account Manager hade kontakt med en butik som skulle ha en rekryteringsträff redan nästa dag och även om jag bara då träffat Åsa en kort stund ville jag att hon skulle vara med på rekryteringsträffen. Jag frågade Åsa om hon ville det och sa utan att tveka: Självklart!

Dagen därpå gick Åsa på intervjun. Butiken gillade Åsa vilket resulterade i att hon fick timanställning och sommarjobb direkt. Åsa jobbade i butiken under hela sommaren och trivdes mycket bra, men när hon fick färre timmar under hösten valde hon att åter ta hjälp av AlphaCE. Hon skrattar och berättar:

-Jag fick ett så varmt välkomnande och fick träffa trevliga och professionella handledare. Jag blev väl omhändertagen och fick bra hjälp. Jobb efter bara en dag!

Under hösten 2017 anordnades en ny rekryteringsträff på AlphaCE, den här gången tillsammans med företaget COOR. Åsa nappade direkt! Hon fick gå på intervju och COOR såg direkt potential hos Åsa och erbjöd henne först ett jobb som lokalvårdare på Gävle Sjukhus med målet att hon senare skulle ta rollen som koordinator. Åsa tackade ja. Efter en tid när hon lärt sig grunderna fick hon förtroende att som koordinator ansvara för 20 medarbetare, arbeta med planering och se till att säkra avtal mot kunder. Åsa varit tydlig med att hon gärna vill avancera i sitt jobb och inom COOR. Det är ett stort internationellt företag med kontor i hela världen så det finns massor av möjligheter.

När vi nu träffar Åsa har hon en tillsvidare-anställning och ansvarar för ett café inom COOR, hon har planer på hur verksamheten kan utvecklas och trivs bra med sitt jobb.

– För mig är ett arbete en trygghet, nu slipper jag stressen över ekonomin och kan till exempel planera min semester. Jag har mål för framtiden och vill gärna utvecklas!

Vi på AlphaCE önskar Åsa lycka till i framtiden![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1479″][/vc_column][/vc_row]