Daryan ska bli elektriker

Daryans dröm är att bli elektriker, men han har inte så mycket arbetslivserfarenhet. Tack vare Rusta och matcha har han fått stöd av AlphaCE att hitta matchande och intressanta utbildningar för att ge sig själv möjligheten att få arbeta med sitt drömyrke.  

Du har tagit steget och börjat studera. Kan du beskriva dina känslor inför framtiden? 

Att utbilda mig och att få arbeta som elektriker är min dröm. Med den utbildningen kommer jag snabbare ut på arbetsmarknaden. Så det känns jättebra att börja studera. Jag är lycklig.  

Kan du beskriva stödet från AlphaCE ?  

Jag har fått hjälp att söka jobb och samtidigt fått vägledning att hitta ett arbete som jag vill arbeta med. Jag har fått möjlighet att göra en intervju med arbetsgivare och hjälp att utveckla mitt CV och personliga brev så det blir mer intressant. Det viktigaste är ändå hjälpen att ansöka till den utbildning som jag ville gå. Stödet från AlphaCE har kortat min tid som arbetssökande.