Den första som hjälpte mig och på riktigt ville mig väl

Ivy har en universitetsutbildning i företagsekonomi och kom till Sverige från Filipinerna för 10 år sedan. Först bodde hon i Örnsköldsvik, men sedan några år tillbaka bor hon i Borlänge. Hon är väldigt tacksam över den hjälp hon har fått av sin handledare Ingela.

Under alla mina år i Sverige är Ingela den första som på riktigt har hjälpt mig. Hon trodde på mig och hon har hjälpt mig steg för steg, berättar Ivy.

Ingela sa åt Ivy att inte ha så bråttom, utan att ta saker steg för steg. Ivy tyckte också att hon kunde lite på Ingela. Hon var pålitligt och genuin.  Tillsammans satte de mål och delmål. Dessutom fick Ivy ett ökat självförtroende.

Det var bra att delta i seminarierna. Det var skönt att se att vi är många som behöver hjälp. Jag var inte ensam, förklarar Ivy.

Ingela är väldigt glad över att hon har fått vara ”medföljare”, som hon kallar det. Att se en människa få tillbaka livsglädje och drivet mot ett mål är en fantastisk förmån.

Ivy har en utbildning inom ekonomi, men hon älskar att umgås med barn. Det lyser om henne när hon berättar om sina dagar på förskolan. Det är så tillfredställande som medmänniska att se hennes utveckling, berättar Ingela.

Just nu är Ivy timanställd i kommunen men i mars ska hon fortsätta studera svenska för att så småningom gå en utbildning för att bli barnskötare. Hon verkar glad och ser fram emot våren.

Jag är så tacksam för att Ingela tror på mig. Det betyder så mycket, avslutar Ivy.