Hussein flyttade för fler möjligheter

Hussein har en plan som han följer. Första steget blev en flytt till Övertorneå för att gå en yrkesutbildning. Han bodde tidigare i Hudiksvall och har varvat arbete med perioder av arbetslöshet. Redan när han började Rusta och Matcha hade han insett att det är svårt att komma någonstans utan en utbildning.  Han delade upp vägen till drömmen i tre steg där det första var att gå en yrkesutbildning och ta ett körkort. Därefter tänker han jobba några år. Målet är att starta ett eget företag. 

Hussein åkte till Utbildning Nord i Övertorneå på studiebesök i höstas och valde efter det att börja studera där till plåtslagare. Han trivs med utbildningen, lärarna är jättebra och han har redan fått praktikplats i Skellefteå till sommaren. Där kommer det också finnas stora möjligheter till arbete när han är klar. 

På fritiden tränar Hussein mycket. Det finns både gym och simhall nära skolan. Övertorneå och Haparanda är vackra städer. Hussein kan rekommendera fler arbetssökande att flytta för att få jobb.

”Ta chansen att studera en yrkesutbildning med stöd från Arbetsförmedlingen! Det är en fantastisk chans plus att det finns stora möjligheter till arbete i norra Sverige. Det är vackert här och människorna är trevliga.”  

Hussein, som är på väg mot sin dröm