ISS använder AlphaCE för bra rekrytering

På Akademiska sjukhuset ökar spridningen av covid. Eftersom ISS sköter städningen på sjukhuset påverkar det Mikael Åhrberg som är ansvarig chef på ISS.

Det är ett hårt tryck på personalen nu. Samtidigt som det är många i personalen som är sjuka. Men vårt uppdrag flyter på bra, berättar Mikael.

För att få en anställnings hos ISS är det bra om man har någon form av städerfarenhet, men det viktigast är att det finns en vilja och ett intresse av att lära sig yrket. Det är också bra om man kan kommunicera och vågar ställa frågor. ISS har en inkluderande företagskultur och rekryterar gärna dem som kan ha det svårt att hitta ett jobb.

Vi vill hjälpa till i samhället och vi tycker att det är viktigt att så många som möjligt får chansen till ett jobb. Vi ser också att när vi ger människor en chans så får vi väldigt lojala medarbetare, förklarar Mikael.

Mikael är mycket nöjd med det samarbete som ISS har med AlphaCE. Han tycker att AlphaCE har tagit ett stort ansvar för rekryteringsprocessen och att kvalitén på urval och referenstagning blir bättre när AlphaCE varit involverade. Det gör också att den personal som de anställt via AlphaCE har fungerat väldigt bra.

Det kanske går lite fort när vi rekryterar själva. Därför är det bra att vi får hjälp med rekryteringsprocessen. Dessutom har vi fått fin stöttning kring kandidaterna vilket ger dem en bättre introduktion och en större möjlighet att utvecklas.