Jobbet på O’Learys gav nya vänner

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”large”][vc_column_text]Stöd och matchning är en tjänst som hjälper människor som står längst från arbetsmarknaden och som behöver extra stöd i sitt jobbsökande. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om vem som har rätt till tjänsten och det är den arbetssökande som väljer vilken aktör man vill ta hjälp av.

Vår vision på AlphaCE är att alla har en plats på arbetsmarknaden och vi gör allt vi kan för att hjälpa våra deltagare att hitta jobb. En viktig del i detta är att vi har goda relationer med företag som vill rekrytera. Vi är så tacksamma för alla engagerade arbetsgivare som genom att rekrytera genom AlphaCE är med och gör skillnad i människors liv.

När Raman och Luwam började på AlphaCE träffade de Ann som blev deras handledare i Stöd och matchning. Genom rätt stöd och hjälp har de nu båda fått jobb på O’Learys i Bollnäs. Detta blev deras första jobb i Sverige.

– Vi fick uppmuntran och råd inför intervjun och under praktikperioden, berättar de. Vi har fått nya vänner, kan börja att tänka på framtiden och det blir möjligt att skaffa körkort.

Raman vill gärna plugga vidare men ser att det är möjligt att jobba på O’Learys även om man flyttar till en annan ort.

  – Jag är jätteglad att jag kunde hjälpa Luwam och Raman, berättar Ann. Att hjälpa dem ta första steget. Nu är de starka, har fullt med självförtroende och kan försätta resan till en lysande framtid. Jag vill också tacka Michel och Emma på O’Learys för deras stora hjärtan och för ett jättefint samarbete.

Emma är chef på O’Learys och hon är nöjd med hur samarbetet har fungerat med AlphaCE.

– Vi på Olearys har haft väldigt bra nära kontakt med AlphaCE hela vägen, berättar Emma. Vi fick fin personal som fortsätter utvecklas hos oss.

 

Avlsutningsvis vill alla vi på AlphaCE önska Raman och Luwam lycka till på jobbet och med sina nya liv i Sverige![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1479″][/vc_column][/vc_row]