Jonas tog chansen och fick jobbet

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”large”][vc_column_text]När Jonas i Falun började på Stöd och matchning hade han dåliga erfarenheter med sig när det gällde att söka jobb. Han var utbildad bilmekaniker och teamet på AlphaCE såg att det fanns goda chanser att komma in på arbetsmarknaden om de hjälptes åt. Ann, som var Jonas handledare, peppade honom och gav honom det stöd han behövde för att ta nästa steg. Parallellt med denna process kontaktade hennes kollega Pär däck- och bilverkstaden Vianor för att ordna en praktikplats.

– Jag ville hjälpa Jonas att tro på att det fanns en väg framåt, berättar Ann som är handledare i Stöd och matchning på AlphaCE i Falun.

Jonas fick komma på intervju på Vianor och fick chansen att göra några veckors praktik. Därefter blev han provanställd som däckbytare. Det ena gav det andra och nu är han anställd som bilmekaniker.

– Han växte ju genom att han fick chansen, nu har han fått ansvar och förtroende. Det vände totalt när man såg hans utveckling. Så fort han kom in på Vianor började hända grejer. Han gav det en chans och sen vart han kvar där.

Tjänsten Stöd och matchning handlar om att lära känna våra deltagare så att vi förstår vad de vill och vad de behöver för att nå sitt mål. Genom goda kontakter med företag som vill anställa kan vi sedan matcha rätt person till rätt plats. Vi brinner för vår vision om att alla har en plats på arbetsmarknaden och vi älskar att se människor komma till sin rätt.

Vi önskar Jonas lycka till i framtiden och gläds åt att Vianor fått en ny bilmekaniker![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1479″][/vc_column][/vc_row]