Vi får följa med en bit på vägen i människors liv

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”large”][vc_column_text]En anvisning från Arbetsförmedlingen, en deltagare som söker jobb, en snabb matchning och sen in med nästa. Eller: En människa som behöver en inkomst och ett socialt sammanhang, som kommer till oss och berättar vem hon är, vad hon vill och vad hon kan. Som delar med sig av sig själv och som berättar en historia om sitt liv. Berättar för Kenneth i Sundsvall som tackar för förtroendet och som gör allt han kan för att hitta vägen fram till jobb. Detta är verkligheten för oss på AlphaCE. Vi får gå med en bit i människors liv när de behöver lite extra hjälp med det de saknar just då. Och vi får mångdubbelt tillbaka.

När Leah började på Stöd och matchning berättade hon om sina drömmar inför framtiden och vad som format henne till den hon är idag. Kenneth och hans kollegor på AlphaCE använde detta för att kunna hjälpa henne ta nästa steg på arbetsmarknaden. Genom vår Jobbmässa fick hon snabbt börja jobba som timvikarie på Quality Hotel i Sundsvall. AlphaCE kontaktade därefter Fishkiss Spa och presenterade Leah. De blev intresserade av att anställa henne och erbjöd henne jobb på heltid.

– Ni på AlphaCE har varit jätteviktiga för mig, berättar Leah. Dels för att hjälpa till med företagskontakter, men också genom att följa upp och ge råd. AlphaCE är och har varit min mentor, en otrolig trygghet för mig.

Fishkiss Spa som ligger i Sundsvalls centrala galleria erbjuder sina kunder vanlig manikyr och pedikyr, men även fiskpedikyr och massage. Leah tycker jobbet är mycket intressant och hon får träffa många nya människor från olika samhällen och kulturer.

Leah är utbildad journalist i sitt hemland Kenya och hon kom till Sverige 2014. Samtidigt som hon studerade både på SFI och på Komvux jobbade hon extra på ett café. Har också jobbat som personlig assistent. Leah är också författare berättar hon och har nyligen gett ut en bok som heter I in every you. Det är en poesibok skriven på engelska och skrivandet har varit en helande process för Leah genom livet. Här delar hon med sig av en dikt ur boken.

FLAWED PERCEPTION
Broken reflections of who you are
Low self esteem built from beliefs
of what we have heard
All become a destroyed sense of what should be
Premature declaration of life
Miscellaneous perceptions of life
Without a purpose we go into existence
We are a merely awake in a place
Honestly diluted with lies
What is the sense of honest losses
We are walking shadows of  awed perception.

Leah drömmer om att bli journalist i Sverige och har också tankar på att bli politiker. Hon vill vara en röst för kvinnor, både för de som invandrar till Sverige men också i ett perspektiv för alla kvinnor oavsett samhälle. Hennes drömmar för henne framåt och drivkraften märks i varje möte med henne.  När Kenneth, som varit Leas handledare i Stöd och matchning, berättar om hennes väg till en anställning är han ödmjuk inför uppgiften att få följa med några steg på hennes resa i livet.

– Jag ser inte så glad ut på bilden men jag är otroligt tacksam och glad. Jag har lärt mig väldigt  mycket av att få lära känna Leah och höra om hennes liv och hur hon brinner för att hjälpa kvinnor som lever under förtryck.

Slutligen vill vi skicka med en uppmaning om att följa Leahs fortsatta resa genom hennes blogg och vi instämmer i det citat Leah inleder bloggen med:

– Good company in a journey makes the way seem shorter. — Izaak Walton

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1479″][/vc_column][/vc_row]