Mattias ska bli konditor

Mattias hade varit arbetssökande i cirka 2 år när han kom till AlphaCE via tjänsten Rusta och matcha. Tidigare hade han bland annat arbetat som cafébiträde samt lärar- och biblioteksassistent. Efter många sökta jobb utan resultat har han med stöd från sin handledare påbörjat en yrkesutbildning med inriktning mot att bli bagare/konditor.   

I början av utbildningen var det nervöst. Men efter ett par månader så känns det bra. Man känner sig välkommen och blir positivt bemött. Redan nu känner jag att jag får lära mig mycket nytt som säkert kommer att spela roll inom framtiden. Att få detta i mitt cv kommer nog att hjälpa mig i framtiden, säger Mattias.

Mattias upplevde att tiden hos AlphaCE var väldigt bra. Han kände sig aldrig pressad.

Jag blev guidad att prova på lite annat än vad jag brukade göra. Det var bra, säger Mattias.

På bilden här ser ni några av Mattias bakverk.