Kategorier
Solskenshistorier

I december 2013 kom Rami till Sverige. Han hade lämnat livet i Syrien där han hade arbetat som säljare.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”large”][vc_column_text]I december 2013 kom Rami till Sverige. Han hade lämnat livet i Syrien där han hade arbetat som säljare. Rami var deltagare i tjänsten Grundläggande Moduler på AlphaCE i Timrå där han fick lära sig mer om hur svenska arbetsmarknaden fungerar. Rami är analfabet och fick lära sig att läsa och skriva för första gången i livet här i Sverige och innan han blev anställd gick han kurs D på SFI.

Rami hade varit på praktik på olika restauranger i Sundsvall utan att lyckas få något arbete. Då blev han inskriven igen på AlphaCE men den här gången i tjänsten Stöd och matchning där han fick arbete med hjälp av sin handledare efter en vecka inskrivning hos oss på AlphaCE. Rami hade fått anställning i ett år på Alforna Pizzaria i Kvissleby Sundsvall.

-Jag är mycket nöjd och jätteglad att arbeta och jag tackar personalen på AlphaCE för deras hjälp, säger Rami. Min framtidsdröm är starta egen restaurang om några år och jag kommer och göra min bästa för att nå mitt mål.

Vi önskar Rami lycka till på sitt nya jobb och vi hoppas att han ska trivas.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1479″][/vc_column][/vc_row]