Våra solskenshistorier

Vi är stolta när våra deltagare får en anställning, en praktikplats eller lärt sig svenska. Alla dessa fantastiska historier samlar vi på, det är våra Solskenshistorier. De ger hopp, inspiration och stärker vår vision om att alla har en plats på arbetsmarknaden.

Jobbet gör det möjligt att ta körkort 

Jag är väldigt glad över jobbet och just nu håller jag på och tar körkort, eftersom min ekonomin tillåter det nu. Tills jag får körkort tar jag bussen till jobbet.

Fick hjälp att hitta jobb genom Stöd och matchning

Mikaela har under hela tiden hos oss på AlphaCE varit positivt inställd att det skulle lösa sig. Hon lyckades få kontakt med flera olika arbetsgivare som erbjöd henne jobb.

Fick jobb som lärare genom Stöd och matchning

Lärarjobbet och motivationen för att jobba på en grundskola ökade under tiden hos AlphaCE och programmet Stöd och matchning.

Kontakterna öppnade dörren till jobb

Det har varit fantastiskt kul att se Cecilia utvecklas så snabbt. När hon kom till Stöd och matchning hos oss på AlphaCE kände hon sig långt ifrån att få ett jobb.

Jobbet ger mig trygghet, glädje och stabilitet

Miriam behövde ha en fast anställning och tog hjälp av Stöd och matchning på AlphaCE. Nu har hon fått jobbet som ger henne trygghet, glädje och stabilitet.

Vilja och rätt attityd blev vägen till jobb

När Awelkhere började i Stöd och matchning på AlphaCE berättade han för sin handledare David, att han inte var klar med SFI, saknade utbildning och inte hade körkort. Men Awelkhere hade en bra attityd och har varit tydligt med hur mycket ett arbete skulle betyda för honom.

Arbete i väntan på utbildning

Emilia var väldigt aktiv och aktuell till flera tjänster på företag som AlphaCE hade kontakt med. Hon hade dessutom många egna kontakter.

Två veckor räckte för att få jobb

Nu jobbar jag som personligt assistent och detta känns fantastiskt. På min arbetsplats pratar vi mycket med varandra och mitt svenska blir bättre för varje dag.

Glad och stolt över att ha kommit ut i jobb

Redan efter första dagen på jobbet ringde Roula till sin handledare på stöd och matchning berättar hur glad och stolt hon är över att ha kommit ut i jobb.